2023. február 27., hétfő

Napi felülről:

Ekkor Péter félrehívta Jézust, szemrehányást tett neki, és helyre akarta igazítani: „Isten mentsen meg téged attól, Uram, hogy ez bekövetkezzen! Ilyesmi semmiképpen sem történhet meg veled!”

Máté evangéliuma 16. rész 22. vers*

Áldott hétfőt, a gondolkozásunk, elképzelésünk és látásunk mennyei világosságban való megvizsgálását kívánom minden testvérem számára!

Jézus Krisztus közelgő haláláról, szenvedéseiről és áldozatáról beszélt a tanítványai előtt. Péter számára ez annyira igazságtalan és elfogadhatatlan elképzelésnek tűnt, ami sehogyan sem fért bele a gondolkozásába, látásába. Ezt nem is tartotta magában, sőt megpróbálta helyreigazítani Mesterét, hiszen szerinte, most valószínűleg tévedett. Ebben a beszélgetésben látványosan ütközött az emberi és az Isten szerinti gondolkozás, ami mindannyiszor meg fog történni, amikor mi szeretnénk eligazítani az Urat, ahelyett, hogy engednénk, hogy ő tanítson bennünket. Az nem baj és nem is bűn, ha nem értjük, sőt néha el sem tudjuk képzelni Isten tervének mélységét, nagyságát és csodáját, de az már igen, ha nem neki hiszünk, hanem inkább saját megérzéseinkre, igazságérzetünkre és elgondolásunkra hagyatkozunk. Ráadásul mindezt jó szándékból és akaratból tesszük, mintha nekünk kellene megvédenünk a mennyei Atyát valamilyen tévedésétől. Ez azonban nem ment fel bennünket, az alól, hogy ezzel átlépjük a határainkat és a Kísértő területére tévedünk, mert elhagytuk az Úr biztonságot adó akaratát.

Mennyei Atyám, segíts, taníts megértenem, elfogadnom akaratod, terved, akkor is, amikor ez túlmutat a saját gondolataimon és elképzelésemen!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!