2023. február 26., vasárnap

Napi felülről:

„Ami viszont a szádból kijön — vagyis, amit mondasz —, az a szívedből származik, és az tehet téged tisztátalanná!”

Máté evangéliuma 15. rész 18. vers*

Áldott vasárnapot, a szív tisztaságának és békességének elsőségét, fontosságát kívánom minden testvérem számára!

Természetesen lényeges, hogyan öltözködünk, mit és hogyan eszünk, iszunk, mert ezek is részei az életünknek, de alapvetően mégsem ezek határozzák meg, hogy kik is vagyunk valójában. Valakit a belső elkötelezettsége, a lelke helyzete és állapota, a szíve tisztasága tehet jóvá vagy gonosszá, emberré vagy embertelenné, hívővé vagy istentelenné. Az irigység, gyűlölet, hűtlenség és hazugság nem csak azért problémás, mert kiderülhet és lelepleződünk, hanem azért, mert beszennyezi a lelkünket, félrevezeti a szívünket és egy képmutató, békétlen korszakot hoz ránk. Az nem elég, ha megtanulunk viselkedni, jól titkolni a bensőnk valódi szándékát, hogy jó benyomást keltsünk, megtévesszünk másokat. Ettől még ugyanazok maradunk. Igazi változást a szív tisztaságának, világosságának, békességének vágya és beteljesedése hozhat. Jézus Krisztus azért érkezett közénk, hogy ez ne csupán álom maradjon, hanem általa valóssággá is válhasson. Sok fontos, sürgős és lényeges dolgunk van és lesz minden nap, de amíg szívünk nincs rendben, addig rossz irányba haladunk!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert nem csak tükröt tartasz elém, hogy lássam magamat, hanem a változás útját is megnyitottad számomra!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!