2023. február 24., péntek

Napi felülről:

„A jóllakott ember még a mézet is megtapossa, de aki valóban éhes, annak még a keserű is édes.”

Példabeszédek könyve 27. rész 7. vers*

Áldott pénteket, az igazságra, szeretetre és emberségre mélyen éhező lelket kívánok minden testvérem számára!

A böjti időszak különös segítséget adhat a testünknek, de még inkább a szívünknek a lelki éhségünk helyreállítására. A túlságosan betelt, jólakott és meghízott élet veszélye, hogy még a jót, az értékeset és élvezeteset is félretesszük, leértékeljük, mert van miből válogatnunk. Mivel mi döntjük el mivel táplálkozunk, mit engedünk meg magunknak, ezért nálunk van a felelősség is, hogy jól éljünk ezzel a lehetőséggel. Nem az az egészséges út, helyes megoldás, hogy folyamatosan eltelítjük magunkat és nem káros vagy egészségtelen, ha az éhségünket nem azon nyomban próbáljuk meg csillapítani mindenképpen. Ez más összefüggésekre is rávilágít. Amikor gyakran ismétlődő vásárlásokkal jutalmazzuk magunkat, mindig újabb, szebb és jobb eszközöket, tárgyakat akarunk és veszünk, hogy a lelkünk jó érzését fenntartsuk, az a lelkiismeretünket is eltompítja, megzavarja. Amikor a saját igazságunk teljesen betölti a szívünket, megelégedettek vagyunk vele, akkor kevés helye marad benne az Isten igazsága utáni vágyakozásnak. Enélkül pedig büszke, öntelt szívünk fog távol tartani bennünket a nekünk terített mennyei asztaltól!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy meghívtál magadhoz az élet közös ünneplésére, amiről nem szeretnék lemaradni öntelt szívem finnyássága miatt!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!