2023. december 29., péntek

Napi felülről:

„A bölcsesség kezdte: Légy kész megfizetni a bölcsesség árát és minden javadból törekedj az értelem megszerzésére!”

A példabeszédek könyve 4. rész 7. vers*

Áldott pénteket, bölcs, értelmes és hittel teljes életet kívánok minden testvérem számára!

Nem elég csak vágyni arra, hogy jobb életet éljünk, bölcsebben, okosabban osszuk be a napjainkat, mert a változás árát is meg kell fizetnünk érte. A kényelmességünk, lustaságunk és a rövid távú gondolkodásunk könnyen lebeszélnek arról, hogy a jövőnkbe időt, erőt és anyagi javakat fektessünk, hiszen sokkal egyszerűbb a jelen élményeire, élvezeteire felhasználni azokat, mint előre tervezni. Pedig szintet lépni, fejlődni és jó irányba haladni csak azzal lehet, ha rászánjuk magunkat a küzdelemre. Leadni a túlsúlyunkat, leszokni rossz szokásainkról és értékes terveket megvalósítani most is hatalmunkban áll. A kérdés az, hogy mi tart attól vissza, hogy éljünk a lehetőséggel? A bölcs, értelmes életet nem ingyen adják, ez nem ajándék, de érdemes megszerezni annak a tudatában is, hogy sok tanulással, kényelmetlenséggel és lemondással jár együtt, mert a jutalma bőséges és maradandó. Ez pedig fokozottan érvényes a mennyei bölcsességre, ami már túlmutat a földi élet határain és arra a hitre támaszkodó értelemre is, amely képes megragadni a múlhatatlan értékeket.

Mennyei Atyám hálát adok, mert bölcsességre és értelmes életre teremtettél! Ennél kevesebbel nem szeretnék megelégedni és tudom, hogy ennek az árát meg kell fizetnem, de azt is, hogy megéri!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!