2023. december 30., szombat

Napi felülről: „Uram, Seregek Istene, újíts meg bennünket! Ragyogtasd ránk orcádat, hogy megszabaduljunk!”

80. zsoltár 20. vers*

Áldott szombatot, az Örökkávaló megújító, helyreállító, visszafogadó és szabadító hatalmát, erejét, világosságát és örömét kívánom minden testvérem számára!

Az életünk minden egyes perce különleges kincs, ajándék és lehetőség mindaddig, amíg van bármiféle reménységünk, látjuk értelmét a holnapnak és hálával van tele a szívünk. Amikor ezek hiányoznak, nehézséget, betegséget, szenvedést, csalódást vagy szégyent kell átélnünk, akkor elbizonytalanodunk és megkérdőjeleződik a létünk további sorsa is. Amikor önmagunkban már nem találunk elég erőt a holnaphoz, nincs miért folytatnunk a küzdelmet, akkor mindennél nagyobb szükségünk van a felülről érkező segítségre. Egy olyan megoldásra, amikor a körülményeinktől függetlenül megújul a lelkünk, ismételten erőre kap a szívünk és reménység költözik a csüggedés helyére. Ez a mennyei Atya ajándéka mindazoknak, akik nála keresik a jövőt, az életük értelmét és célját. Nem magától értődő és nem is embertől való változások mennek végbe ekkor bennünk, mert maga az Örökkévaló veszi gondozásába az életünket. Irányt mutató fény fog felragyogni ott, ahol addig csak sötétséget tapasztaltunk. Lehullanak a láncok, amelyekről azt gondoltuk, hogy sohasem szabadulunk meg tőlük. Szárnyalni fogunk, pedig előtte azt éreztük, hogy elvesztettük mindent. Ettől nem érdemes megfosztani magunkat, sem büszkeségből, sem keserűségből!

Mennyei Atyám hálát adók megújító, helyre állító hatalmadért, amely szeretetedből fakad! Erre van szükségem, hogy teljes életet élhessek!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!