2023. december 24., vasárnap

Napi felülről:

„Nézzétek! A szűz gyermeket vár, és fiút fog szülni, akinek Immánuel lesz a neve.” Ez a név azt jelenti: „Isten velünk van”.

Máté evangéliuma 1. rész 23. vers*

Áldott vasárnapot, szentestét, Isten megmentő szeretetének felemelő örömét, békességét és erejét kívánom minden testvérem számára!

Igaz, hogy a küzdelmeinknek még nincs vége, vár ránk sok, nehéz hétköznapi kihívás, örömök és sikerek mellett kudarcok és megannyi szenvedés, de a legfontosabb kérdésre már választ kaphattunk. Az Örökkévaló úgy döntött, hogy eljön közénk, mellénk áll, velünk lesz, hogy lehetőséget, esélyt adjon a szabadulásra, az újrakezdésre és a teljes, örök életre. Szenteste sokkal több, mint egy régi, szép, megható történet a múlt ködéből, mert a jelenem és jövőm boldogulása, győzelme és céljai érkeztek meg benne hozzám is. Általa megnyílt egy addig ismeretlen, új út a mennye felé, amelyet maga a megszületett gyermek nyitott meg és tart fenn azóta is saját áldozata és szeretete árán. Ő választott először. Otthagyva a mennyei dicsőséget a céltévesztett, gonoszsággal teljes emberiség terhét magára vállalta, hogy ezen keresztül adjon szabadulást mindazoknak, akik hazavágynak és nem akarnak a bűnök fogságában szenvedni örökre. Isten, Jézus Krisztusban hozzád is megérkezett, közel jött, amennyire csak lehetséges. A mai nap döntése, hogy te is őt választod-e vagy nélküle akarsz továbbmenni?

Mennyei Atyám, hálát adok, mert hozzám is megérkeztél, hiszen így döntöttél! Én pedig elfogadtam és befogadtam ezt az ajándékot. Ezért bátran vallom, hogy velem vagy most és mindörökké!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!