2023. december 23., szombat

Napi felülről:

„Hiszen az Isten, aki kimondta: „Sötétségből fény fog ragyogni!” Ő ragyogott fel szívünkben Isten dicsőséges ismeretének világosságával Jézus Krisztus személyében!”

Pál második levele a korinthusiakhoz 4. rész 6. vers*

Áldott szombatot, mindenféle sötét, gonosz és önző körülmény között és ellenére Isten dicsőséges ismeretének világosságát és reménységét kívánom Jézus Krisztus által minden testvérem számára!

Szenteste előtti készülődés célegyenesébe érkeztünk. Még egy nap és elkezdődik a mennyei világosság ünnepe. Igaz, hogy a sötétség, a gonoszság és az önzés fájdalmasan megtapasztalható módon köztünk él, sőt bennünk is megtalálható. A háborúnak nincs vége, a betegség újra és újra körbejár, a megtévesztő, hazug gondolatok naponta zúdulnak ránk, még sincs veszve semmi, mert Isten Örömhíre még mindig érvényes, szeretetét még nem vonta meg tőlünk és világossága ma is képes fényt gyújtani a szívünkben. Ez a mi rendíthetetlen reménységünk és a jövőnk biztos záloga. Jézus Krisztus miattunk és értünk született meg! Az Ő személyében és jelenlétében olyan kincset ajándékozott számunkra az Örökkévaló, amely a sötétségből ragyogott fel és semmi sem olthatja el, mert mennyei Szeretet élteti. Ezért mi se adjuk fel egy pillanatra sem a küzdelmet a jóért a Jóval! Történhetnek velünk ma is rossz dolgok, bosszantó helyzetek és elkeserítő tapasztalatok, de védekezésként ne csukjuk be a szívünket, hanem még jobban nyissuk meg az Úr előtt, mert vele mindig győzhetünk!

Mennyei Atyám, hálát adok dicsőséges ismereted világosságáért, amely hozzám is megérkezett Jézus Krisztusban!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!