2023. december 2., szombat

Napi felülről:

„Van szemetek, és mégsem láttok, fületek is van, és mégsem hallotok? Nem is emlékeztek?”

Márk evangéliuma 8. rész 18. vers*

Áldott szombatot, a képességeink, adottságaink és tapasztalatunk bölcs és Istenre tekintő használatát kívánom minden testvérem számára!

Igen nagy értéknek kell tekintenünk, ha van szemünk és ezáltal látásunk, ha van fülünk, amely kaput nyit a hangoknak és emlékezetünk, hogy visszaidézhessük mindazt, amit már átéltünk. Ezek csodálatos ajándékok, amelyre akkor döbbenünk rá igazán, amikor részben vagy egészben elveszítjük bármelyik képességünket is. Azonban megtörténik, hogy pont ezek a lehetőségeink lesznek akadályai annak, hogy messzebbre lássunk, figyelmesen halljunk és mennyei haszonnal emlékezzünk. Látjuk az előttünk tornyosuló kihívás fáját, de nem figyelünk arra, akié az egész erdő. Meghalljuk azt, ami beleillik a tervünkbe, elképzelésünkbe, de azt nem, ami felülről szól hozzánk. Büszkén, felnagyítva és kiszínezve emlékezünk arra, hogy milyen jó és nagy dolgokat tettünk, miközben elfelejtjük azt, amit az Örökkévaló vitt véghez értünk, bennünk és velünk. Itt az idő, hogy szemünket, fülünket és emlékezetünket is bölcsen kihasználjuk Isten országának keresésében, építésében és hasznára. Arra, hogy mindezek a képességek, ne akadályai legyenek a hitünknek, hanem annak szolgálatába álljanak, akitől kaptuk őket!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert tőled van a látásom, hallásom és emlékezésem ajándéka! Segíts, hogy mennyei bölcsességgel és haszonnal használjam mindegyiket!

*Új Fordítású Biblia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!