2023. december 17., vasárnap

Napi felülről:

„Nem az Úr keze rövid ahhoz, hogy megsegítsen, nem az ő füle süket ahhoz, hogy meghallgasson.”

Ézsaiás könyve 59. rész 1. vers*

Áldott vasárnapot, Istenünk irgalmas szeretetének felismerését és megtapasztalását kívánom minden testvérem számára!

Nem attól kell félnünk vagy tartanunk, hogy az Örökkévaló ne törődne velünk, ne figyelne ránk és ne segítene rajtunk, hiszen pont azért készülünk karácsony ünnepére, mert irántunk való szeretetét halálosan komolyan bebizonyította. Sokkal inkább arra kell figyelnünk, hogy mi hallgatunk-e rá, foglalkozunk-e vele a sok teendőnk mellett, mert valójában csak ez tarthat távol tőle bennünket. A mai nap tökéletesen alkalmas arra, hogy őt keressük, szeretetét megtapasztaljuk és úgy éljünk, ahogy kedves előtte. Ne elégedjünk meg azzal, hogy nagyritkán van istenélményünk! Ne törődjünk bele abba, hogy távol érezzük magunkat a mennytől és nincs meg bennünk a szeretet tüzének ereje. Ne várjunk mindig a holnapra, valaki másra vagy valamilyen különleges szerencsére, mert ezek hamis mesék felnőttek számára, hanem változzunk meg! Fedezzük fel, vegyük észre, hogy miért és mivel zártuk be a szívünk ajtaját az Úr előtt. Mi választ el bennünket attól, hogy hittel, reménységgel és szeretettel teljes életet éljünk, hiszen a mennyei Atya velünk kapcsolatos jó tervében pontosan ez szerepel!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert mindent megtettél azért, hogy az életem hittel, örömmel és szeretettel teljes legyen a körülményeimtől függetlenül! Segíts meglátnom, hogy mi választ el attól, hogy ez valóságosan beteljesedjen a mai napon is!  

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!