2023. december 11., hétfő

Napi felülről:

„Az ostoba szabad folyást enged indulatának, a bölcs pedig megfékezi és lecsillapítja haragját.”

Példabeszédek könyve 29. rész 11. vers*

Áldott hétfőt, a mennyei bölcsesség valódi békességet, közösséget és türelmet teremtő jelenlétét kívánom minden testvérem számára!

Az indulatunk, szenvedélyünk és felháborodásunk csak addig kezelhetőek, tarthatók kézben, amíg szabadjára nem engedjük őket. Onnantól kezdve ők fognak bennünket irányítani és nem fordítva. Ezt ennek ellenére azért tesszük meg, mert egy mámoros állapotot eredményez, ami olyan érzéssel tölt meg mintha ettől plusz erőt kapnánk, olyan fegyvert, amit jogos használnunk. Ráadásul a saját igazságunk védelme és érvényre juttatása csak táplálja ezt a pusztító tüzet. Ha szeretnéd építeni és elmélyíteni a kapcsolataidat, akkor bizony nem lehetsz olyan ostoba, hogy a jogos vagy vélt felháborodásodat rázúdítod a környezetedre, azokat is megbántva, akiknek semmi közük az ügyedhez. A bölcs ugyanúgy látja a problémát, de nem kezd el értelmetlenül kiabálni, mérgelődni és zúgolódni, hanem azt keresi, kutatja és alakítja, hogyan lehetne igazságosan, de indulatok nélkül kezelni a helyzetet. Egy részegtől nem várhatjuk, hogy értelmesen gondolkodjon, ahogyan egy felháborodott, magából kikelt ember sem képes erre, csupán akkor, amikor kijózanodott. A mennyei bölcsesség megismerése és használata egy olyan lehetőséget, eszközt ad a kezünkbe, amivel nem csak a saját indulatunkat fékezhetjük meg, de a környezetünkbe elszabadult dühös viharokat is képesek lehetünk lecsendesíteni.

Mennyei Atyám, köszönöm azt a bölcsességet, amely tőled származik és hatalmat ad arra, hogy indulatok helyett a Lélek szavára hallgassak!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!