2023. december 10., vasárnap

Napi felülről:

De Jézus így válaszolt: „Ti adjatok nekik enni!” „Úgy gondolod, hogy mi menjünk el, és vegyünk nekik kétszáz ezüstpénzért kenyeret, és azt adjuk nekik?” — kérdezték. 

Márk evangéliuma 6. rész 37. vers*

Áldott vasárnapot, az Istentől kapott felelősségünk, küldetésünk és elhívásunk betöltését kívánom minden testvérem számára!

Az teljesen természetes feladatunk, hogy magunkról és a családunkról gondot viseljünk. Ez sem megy mindenkinek akadály nélkül, mert kialakulhat az a gondolkodás, elképzelés, hogy másoktól várjuk el azt, amit nekünk kellene megtennünk, mert így kényelmesebb. Vannak, akik a helyzetük, testi, lelki betegségük miatt képtelenek teljeskörűen gondoskodni magukról, de az egészséges embertől ez elvárható. Van azonban egy ennél távolabb mutató elhívásunk is, ami már átlép a megszokott kereteken és társadalmi normákon, mert felülről kaptuk. Ez segít helyre tenni azt az alapvetően téves hitünket, hogy az életünk célja a boldogságunk megtalálása és fenntartása. A valódi, tartós boldogságunk nem cél, hanem magától értődő következménye annak, ha betöltjük küldetésünket és ápoljuk kapcsolatunkat a mennyei Atyával. Amikor ő szól, hogy mit tegyünk, akkor nem az számít, hogy mit gondolunk annak megvalósításáról, hanem csatlakozni kell hozzá a feladat elvégzésében. Neked kinek kellene enni adnod testi vagy lelki értelemben Jézus szerint? Társulj hozzá abban a szolgálatban és nem fogod megbánni!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert megszólítottál és elhívtál arra, hogy benne legyek szeretetszolgálatod munkájában!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!