2023. augusztus 28., hétfő

Napi felülről:

„Akik nem építették a hazugságot, hiszen az ő útjain jártak.”

119. zsoltár 3. vers*

Áldott hétfőt, a hazug, megtévesztő légvárak építése helyett az Örökkévaló útjainak világosságát, igazságát és örömét kívánom minden testvérem számára!

Amikor nekifeszülök a feladataimnak és legjobb tudásom szerint küzdök, harcolok, hogy eredményes legyek az életben, akkor meg fog környékezni az a kísértés, hogy hazugsággal, csalással és megtévesztéssel gyorsabban is elérhetek sikereket. Főleg, amikor körülöttem mások is ezt teszik, és úgy érzem, ha én nem használom ki ezt a lehetőséget, akkor hátrányba kerülök, lemaradok. A mindennapi életben legtöbbször nem kerülnek napfényre a hazugságok, a félrevezető csalások, hiszen éppen ezért alkalmazzuk őket, de ettől még veszélyesebb és károsabb a hatásuk. A hitkérdés az, hogy bízom-e annyira Isten vezetésében, a mennyei Atya szeretetében, hogy nem választok olyan eszközt és módszert, amely önző és igazságtalan. Nemet mondok-e az előnyt biztosító, de másokat megtévesztő kísértésnek, mert hiszek abban, hogy az Örökkévaló világosságra, igazságra és becsületességre teremtett függetlenül attól, hogy ki mit gondol róla. A Mindenható útjai felfelé vezetnek, ezért nincsenek könnyített pályái, csak őszinte, tisztességes és átlátható ösvényei, de akkor is ez az én igaz utam!

Mennyei Atyám, hálát adok azokért az utakért, amelyeket te készítettél el számomra is!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!