2023. április 4., kedd

Napi felülről:

Megkérdezte tőlük Jézus: Sohasem olvastátok az Írásokban: „A kő, amelyet az építők megvetettek, az lett a sarokkő, az Úrtól lett ez, és csodálatos a mi szemünkben”?

Máté evangéliuma 21. rész 42. vers*

Áldott keddet, a felülről kapott alapok és építőkövek felismerését, bölcs használatát kívánom minden testvérem számára!

Az nem meglepő, ha egyszerű emberként valaki nem tájékozott az építőipar területén és nem tudja megmondani pontosan melyik elem, tégla mire használatos. Az azonban több, mint furcsa lenne, ha az ezzel foglalkozó szakemberek tévesztenék el és össze az alapanyagokat, hiszen nekik ezekkel kellene dolgozniuk, megfelelő módon építkezniük. Jézus Krisztusnak azzal kellett megküzdenie, hogy azok a vallásos vezetők, akiknek hivatalos szakterülete volt a hit, az istenismeret és ezt hangoztatták is, valójában vakok voltak lelkileg, vagy ami még rosszabb, tudatosan mondtak ellen az Úr munkájának. A mennyei Atya rendíthetetlen alappal ajándékozott meg bennünket az ő Fiában, hogy aki erre építi az életét, az halálbiztos jövőt nyerjen. Tőle egy olyan segítséget kaptunk, sarokkövet, amely igazodási pont lehet mind abban, amiért érdemes élnünk, ami boldoggá tehet bennünket, amire megszülettünk. Amíg a földön élünk építkezünk, ki palotát, ki viskót, de a legfontosabb kérdés mégis az, hogy használjuk-e hozzá a mennyei alapot és építőkövet? A nagyhéten az is kiderült, hogy milyen nagy árat fizetett ezekért a Megváltó! Csak el ne utasítsuk, félre ne tegyük ezt a felbecsülhetetlen kincset!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy olyan segítséget kaptam tőled Jézus Krisztusban, amit nem szeretnék soha félretenni vagy megvetni, hanem hittel építeni rá!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!