2023. április 3., hétfő

Napi felülről:

„Noha ennyi jelt tett előttük, mégsem hittek benne.”

János evangéliuma 12. rész 37. vers*

Áldott hétfőt, a hit csodáját, erejét és világosságát kívánom minden testvérem számára az egész nagyhéten!

Jézus Krisztus virágvasárnapi ünnepélyes bevonulása után olvashatjuk ezt a megállapítás mindazokról, akik testközelből szemlélhették a történelmi eseményeket. Találkozhattak a feltámadt Lázárral, élőben követhették azokat a jeleket és csodákat, amelyek a Megváltó szolgálatát kísérték, de ez sem volt elég arra, hogy odaforduljanak hozzá, rábízzák magukat és higgyenek neki. Néhányam megtették ezt, de a szemtanúk többsége nem. Ez erős figyelmeztetés számunkra, hogy a hitetlenségünknek, ami a szívünk állapota semmi sem lesz elég meggyőző. Hiába álltatjuk magunkat, hogy majd, ha valami megtörténik, úgy alakul, ahogy szeretnénk, akkor majd hiszünk, valójában ez nem egy biztos út. A hit képessége bennünk van, ez egy ajándék felülről, de hogy használjuk-e és mire az már a mi személyes felelősségünk. A hit horgonya oda köt bennünket, ahová helyezzük. Vannak, akik alapvetően önmagukban hisznek és bíznak, minden másban csak annyira, amennyire érdekükben áll. Aki azonban  Jézus Krisztusnak hisz, benne bízik, azt a hite a mennyhez fogja kötni és nem csodára vár a változáshoz, hanem a hit csodáját használja, hogy a változások részese és győztese lehessen!

Mennyei Atyám hálát adok a hit csodájáért, amely által Jézus Krisztust nem csupán csodálhatom, hanem rábízhatom az életem mindörökké!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!