2023. április 16., vasárnap

Napi felülről:

Szólt hozzá harmadszorra: „János Simonja, kedvelsz engem?” Elszomorodott Péter, mert harmadszorra így szólt hozzá: „Kedvelsz engem?” Ezért ezt válaszolta neki: „Uram, te mindent tudsz, te ismered, hogy kedvellek téged.” Jézus meghagyta neki: „Legeltesd a juhaimat!”

János evangéliuma 21. rész 17. vers*

Áldott vasárnapot, a megújító mennyei kérdések, válaszok és megbízások megértését, megélését és erejét kívánom minden testvérem számára!

Eljutott Jézus és Péter beszélgetése a harmadik lépésig. Ekkor az Úr arra kérdez vissza, amivel addig válaszolt a tanítványa: „Kedvelsz engem?” Ebben elsőként az volt a szomorú, hogy a háromszori kérdezés a háromszori tagadására emlékeztette Pétert, másodjára pedig az, hogy már arra is rákérdezett Jézus, amit ki mert mondani az előző válaszaiban. Valóban a Megváltó mindent tud, pontosan ismer bennünket, még a szívünk szándékait is és ez a biztosítéka annak, hogy nem fogadkoznunk kell, ígérgetnünk és nagy vállalásokat tennünk, hanem egyszerűen engedelmeskedni annak, amivel megbízott bennünket. Nem szabad többnek, jobbnak gondolnunk magunkat annál, mint amilyenek valójában a szívünk állapota szerint vagyunk, de annál kevesebbnek sem, mint amit Isten gondol rólunk, amennyire ő bizalmat szavazott nekünk. Már csak az maradt hátra a helyreállásból, hogy a tanítvány figyelmesen kövesse mesterét akármerre vezeti majd, mert ennek a célállomása a mennyei Atyánál van, aki örömmel fogadja hazaérkező gyermekeit.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Jézus Krisztus által engem is megszólítottál, megújítottál és vezetsz egészen a mennyig!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!