2023. április 10., Húsvéthétfő

Napi felülről:

Aznap este, a hét első napján, a tanítványok együtt voltak. De bezárták az ajtókat, mivel féltek a zsidó vezetőktől. Jézus hirtelen megjelent közöttük, és köszönt nekik: „Békesség nektek!”

János evangéliuma 20. rész 19. vers*

Áldott húsvéthétfőt, a felülről kapott békesség biztonságát, jelenlétét és erejét kívánom minden testvérem életében!

A feltámadt Jézus Krisztus valóságos jelenlétét a félelemek miatt bezárt ajtók sem tudták megakadályozni. A tanítványok számára még nem állt össze teljesen a kép. Hallották az asszonyok és Péter beszámolóját, akik saját szemükkel látták az élő Urat, de mindez annyira hihetetlen volt még nekik is. Az érzéseiken inkább a félelmük uralkodott és eszerint tették a dolgukat is. Nem véletlen tehát Jézus köszöntése, hiszen a lelküknek pont erre a békességre, megnyugvásra és reménységre volt szükségük, amit csak tőle kaphattak meg. Az Úrnak nem okozott semmilyen nehézséget, hogy a zárt ajtók ellenére megálljon közöttük, de a szívüket bezárkózását nekik kellett megnyitniuk a hit számára, hogy ott is legyen helye a Feltámadt Krisztusnak. Ez a békesség felülről érkezik ma is felénk. Tombolhat bármilyen nehézség, vihar az életünkben, az aggódalom összeszoríthatja a szívünket, neki mégis az a terve, szándéka velünk, hogy teljes békességünk legyen benne és általa. Nem azért, mintha ne lenne elég okunk a félelemre, hanem azért, mert ő, az élet ura elénk, mellénk állt, hogy hánykódó, kétségektől gyötört szívünk rátaláljon a békesség kikötőjére!

Mennyei Atyám, köszönöm azt a békességet, amelyet a feltámadt Jézus Krisztus által hoztál el a szívembe!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!