Hűség a gyülekezethez

A helyi gyülekezet és a közösségi élet hatalmas érték, melyet Isten hoz létre, hogy meg tudjunk menekülni és változni, fel tudjunk készülni az eljövendő eseményekre. Nagy tévedés, ha ennek csak a hordalékaira, buktatóira figyelünk (amik nyilván vannak), és ezért inkább kilépünk abból. Noé is tudta, hogy a megmeneküléshez szükségük van bárkára, ezért építette azt. Mózes is inkább választotta az Isten népével való együttnyomorgást, mint a bűn átmeneti élvezését és Egyiptom gazdagságát, mert látta, hogy Krisztus jutalmat fog adni és Isten népéé a jövő.


Jézus szerint a hívők egymással való egysége előfeltétele a megmaradásnak. De az Ő jelenléte, a hatalom működése, az imameghallgatás miatt is kardinális feladat. És azt is állította, hogy az egyik legfontosabb jel, bizonyság arról, hogy Ő a Messiás és mi az Ő tanítványai vagyunk, az az, ha szeretjük egymást és egységben vagyunk. Nem csoda, hogy az ördög (ami összekuszálót, szétdobálót is jelent) mindent megtesz, hogy bomlassza az Istentől való értékes közösségeket (gyülekezet, család, nemzet). Mindeközben – ez is mutatja, hogy ő tudja milyen erő van az egységben – teljes erővel egyesíti, globalizálja a világot a gonoszságban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!