2022. szeptember 19., hétfő

Napi felülről:

„Mind örülnek majd, akik hozzád menekülnek. Örökké ujjonganak, mert oltalmazod őket. Örvendeznek általad, akik szeretik nevedet.”

5. zsoltár 12. vers*

Áldott hétfőt, megújuló életkedvet, hittel teljes örömöt és reménységet kívánok minden testvérem részére!

Az öröm az életünk legcsodálatosabb, legegészségesebb és legkívánatosabb fűszere. Nélküle is lehet létezni, de miért akarnánk magunknak keserű, savanyú, íztelen vagy üres napokat, ha sokkal jobb is készülhet belőle. Mindenkiben él valamilyen mértékű életszeretet és ehhez szorosan kapcsolódó életöröm. Ez természetesen függ a személyiségünktől, a neveltetésünktől és az élettapasztalatuktól is. Nagyban befolyásolja a testünk ereje, egészsége és elfogadása is, de hatalmas tévedés azt gondolni, hogy ez a valódi örömforrása létünknek. Próbák, viharos körülmények, mások bántó, sértő megnyilvánulásai, tettei beárnyékolhatják a napunkat, de azt a lehetőséget nem vehetik el tőlünk, hogy a szívünk ennek ellenére ünnepelje az életet, az örömöt és a boldogságot. Ez nem egymást kizáró állapot, amíg van valamilyen módunk arra, hogy máshonnan, felülről töltsük tele az örömtartályunkat, hogy legyen mivel megízesíteni a mindennapjainkat. A mennyei Atyánál kimeríthetetlen mennyiségben van belőle, ezért ma is bátran lehet hozzá menekülni kudarcaink, elkeseredésünk és harcaink idején is.

Mennyei Atyám, sokszor nem tudok örülni az életnek, mert nehéz, mert fáj, mert tele van szenvedéssel! Hozzád menekülök ezért, hogy érezzem és átéljem védelmed, oltalmad és szereteted örömét, amit senki sem vehet el tőlem, mert belőled fakad!   

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!