2022. október 28., péntek

Napi felülről:

„Ha viszont beismerjük bűneinket, akkor megtapasztaljuk, hogy Isten hűséges és igazságos: megbocsátja bűneinket, és teljesen megtisztít minden gonoszságtól.”

János első levele 1. rész 9. vers*

Áldott pénteket, a beismerés, megvallás, bocsánatkérés felszabadító és lélektisztító erejét kívánom minden testvérem életében!

A halogatás látszólag jó módszer arra, hogy elkerüljük a szembenézés, felelősségvállalás és rendezés kínos pillanatait, valójában saját magunk megtévesztése, hogy ez is egy járható út, még ha nem is a legjobb. Az igazság viszont az, hogy ebben a tekintetben ez nem egyszerűen rossz út, hanem rossz irány, mert egyre csak távolabb visz a szív békességétől, a lélek szabadságától. Annak kizárólag én vagyok az egyedüli akadálya, ha nem ismerem be azt, amit elrontottam, hibáztam és elhanyagoltam. Okokat, kifogásokat és rossz példákat keresés nélkül is fogok találni arra, hogy miért nem érdemes megtennem ezt a lépést, de ez akkor is, csak egy gyáva megfutamodás a gyengeségeink ellen való harcban. Ha letakarjuk a tükröt, attól nem leszünk szebbek, de még a lehetőségét is elvesszük annak, hogy látva a valóságot változtassunk rajta. A beismerés, bűnvallás és bocsánatkérés nem a megszégyenülésről szól, hanem arról, hogy ezen a völgyön keresztül vezet az egyedüli út a mennyei magasságba, az életünk felszabadult boldogsága felé.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nem megszégyenítettél a bűneim miatt, hanem megbocsátottál és megtisztítottál!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!