2022. október 15., szombat

Napi felülről:

„Ugyanis ez örömforrás, amikor Istennel együtt látó lelkiismerettel viseli valaki a keserves helyzeteket, amelyeket igazságtalanul szenved el.”

Péter első levele 2. rész 19. vers*

Áldott szombatot, a mennyei öröm, vigasztalás és erő jelenlétét kívánom minden testvérem életére!

Azt sem könnyű elismerni, elviselni, amikor a hibáink következményével szembesülünk és a beismerés helyett sokszor választjuk inkább mások hibáztatását vagy a magyarázkodást. Az alaptalan, igazságtalan és jogtalan helyzetek azonban annyira bántóak, hogy ezekben elfogy minden türelmünk és bátran elkezdünk hadakozni, harcolni önmagunkért. Ez teljesen természetes emberi válasz, de a tapasztalat szerint ez elveszi tőlünk a belső békességünket és örömünket. Amennyiben nem csak legyőzni szeretnénk másokat és az igazságunkat bizonygatni, hanem ennél többet, jobbat és áldottabb megoldást munkálni, akkor szükségünk van a lelkiismeretünk áthangolására, megerősítésére is. Nem beletörődnünk kell a helyzetünkbe, megadva magunkat a gonoszságnak, hiszen az éppen megnyomorítja a személyiségünket, hanem bátran, hittel felnézni a mennyei Atyára és tőle várni a válaszokat a kérdéseinkre. Bármennyire döbbenetes is, de ezzel leszünk képesek nem csupán túlélni, elviselni a keserves helyzeteket, amelyek ráadásul még igazságtalanok is, hanem olyan győzelemben lehet részünk, amit előtte el sem hiszünk.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy az örömöm forrása benned van, és nem az én igazságom győzelmében!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!