2022. október 16., vasárnap

Napi felülről:

„A patak partján innen is, túl is mindenféle gyümölcsfa nő majd. Levelük nem hervad el, gyümölcsük nem fogy el: havonként új terem, mert a szentélyből folyik oda a víz. Gyümölcsük eledelül szolgál, levelük pedig orvosságul.”

Ezékiel könyve 47. rész 12. vers*

Áldott vasárnapot, felülről érkező lelki táplálékot, gyógyulást és megerősítést kívánok minden testvérem számára!

Ezékiel próféta látomásban belepillanthatott abba a mennyei tervbe, ami az Istennél készült el, de kihatással van a mi életünkre is. Látott egy forrást, ami az Örökkévalótól indult el és egyre csak mélyülő hatással haladt tovább és ahová eljutott, ott a halál helyett élet fakadt. Ez a mi reménységünk folyója, az az éltető erő, amely nem függ sem körülményektől, sem élethelyzettől, mert nem emberi akarat van mögötte és benne. Aki ebből él, ehhez ragaszkodik, itt keresi a jelenét és jövőjét az jó helyen van, áldott és reménységgel teljes életet élhet. A lélek táplálása, egészsége és gyümölcsöző ereje létszükséglet, mert nem kiszáradt kórónak, reménytelen bogáncsnak lettünk megteremtve, hanem eleven, éltető és biztonságot adó áldásnak. Most még nincs bezárva, elkerítve és elérhetetlen távolságban tőlünk ez a patak, még akkor sem, ha emberi irányjelző táblák rossz irányba terelnek bennünket, mert a mennyei Atya meghívása még érvényes és nekünk is szól. Minden, amire a szívünk tiszta szándékából vágyunk itt megtalálható és élvezhető. Az a boldogság, biztonság, öröm, békesség és igazság ebből meríthető, amitől emberségünk teljes lehet.

Mennyei Atyám, köszönöm tápláló, éltető, gyógyító és reményt adó igédet, lelkedet és erődet!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!