2022. november 7., hétfő

Napi felülről:

„Fájó fog és kificamodó láb, a csalóka bizalom a nyomorúság napján.”

Példabeszédek könyve 25. rész 19. vers*

Áldott hétfőt, új hetet, élő reménységet és rendíthetetlen bizalmat kívánok minden testvérem számára!

A betegség, baleset fájdalmat, nehézséget és újabb terhet jelent, elveszi a lehetőséget, hogy egészségesen éljünk. Figyelemmel, óvatossággal sok minden megelőzhető, de még így is ránk találnak a nehézség napjai, amikor szükségünk lenne a jól működő bizalomra. A fogfájást kezeljük, a kificamodott lábat gyógyítjuk, de ugyanígy a csalódáskeltő bizalommal is foglalkoznunk kell. Az a reménység, amely megcsal csak töredező nádszál, erős turistabot helyett, és még a kezünket is átszúrhatja. Valódi segítséget sohasem adhat. Amikor olyanokban bízunk, akik elárulnak és megcsalnak, akkor fel kell készülnünk arra, hogy egyedül maradunk majd a bajban, sőt még annak a fájdalmát is cipeljük, hogy cserben hagytak bennünket. Ezért nagyon nem mindegy, hogy kibe vagy mibe vetjük a bizalmunkat, hiszen csak jó földben lesz belőle megfelelő termés. Az érem másik oldala, hogy bennünk mennyire bízhatnak azok, akik ránk hagyatkoznak, akik teljesen érthető módon számítanak ránk. Ne mi húzzuk vissza, terheljük le és okozzunk fájdalmat azoknak, akik reménységgel tekintenek felénk. A jó hír minden emberi csalódás mellett mégis az, hogy van rendíthetetlen, változhatatlan és élő reménység, bizalomforrás a mennyei Atyánál, ami ránk is vár.

Mennyei Atyám, hálás vagyok, mert olyan bizalommal ajándékoztál meg, amely nem hagy cserben még a nehézségek idején sem!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!