2022. november 19., szombat

Napi felülről:

„Tekintsetek fel az ég madaraira, nem vetnek, nem aratnak, raktárakba sem gyűjtenek, mégis a mennyei Atyátok ellátja őket. Nem vagytok ti sokkal különbek tőlük?”

Máté evangéliuma 6. rész 26. vers*

Áldott szombatot, az adottságaink, lehetőségeink és képességünk bölcs, szorgalmas és természetes felhasználását kívánom minden testvérem számára!

Legtöbbször olyan kérdések miatt aggódunk, amelyek abból fakadnak, hogy nem tudunk mindent kézben tartani, irányítani vagy előre felkészülni rájuk. Jézus Krisztus egy ki- és feltekintésre kér bennünket, hogy mélyebben megérthessük a helyzetünk értékét. A madarak teljesen ki vannak szolgáltatva a természet, az időjárás és a váltakozó körülmények hatásának. Nem képesek olyan gazdálkodást folytatni, amellyel biztosítva lenne előre a következő évük, mégis elég jól megélnek évezredek óta. Úgy lettek megteremtve, hogyha az adottságaikat felhasználják, akkor boldogulnak, sőt utódokat nevelhetnek. Egyesek akár óriási távolságokat is megtesznek az életükben többször is teljesen természetes módon. Ehhez képest mi emberek sokkal többet kaptunk a mennyei Atyától! Egyszerűen csak bölcsen, jól, szorgalmasan és hálával kell élnünk a képességeinkkel. Ahelyett, hogy panaszkodnánk, aggódnánk és szoronganánk tennünk kell azt, amit tudhatunk a saját helyzetünkben. Nem öröm, ha kevesebbel kell beérni, mint amennyi tegnap volt, de sokunknak még így is több van, mint amennyi szükséges. Igazán különbek akkor leszünk és maradunk, ha az aggódás terhe helyett a felelősségvállalás súlyát vállaljuk fel.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy megadtál mindent ahhoz, hogy testileg, lelkileg boldoguljak és másokat is boldogítsak!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!