2022. március 18., péntek

Napi felülről:

„Van, aki rendszeresen adakozik, ennek ellenére egyre többre jut, aki pedig még az elvárhatót is megtartja magának, ezzel együtt is hiányt szenved.”

Példabeszédek könyve 11. rész 24. vers*

Áldott pénteket, bőkezű szívet, gyarapodó szeretetet és békességet kívánok minden testvérem részére!

Aki el sem indul egy versenyen, mert sajnálja rá a fáradságot, az győztes sem lehet. Aki azt hiszi, úgy gondolja, hogy csak az az övé, amit megtart magának, az szemellenzővel él, és lemarad az élet csodáiról. Egy fa folyamatosan ad, táplál és megoszt: magokat, gyümölcsöt, lehulló ágakat és leveleket, mégis minden évben növekszik, terebélyesedik, mert ez a természetes. Az emberi élet is arra lett megteremtve, hogy élvezze a megajándékozottság örömét, de közben éljen a megosztás boldogságával. Erről szól a család, a barátság, és a valódi közösség.  Az adakozás, segítés és megosztás látszólag elvesz tőlünk, valójában azonban pont ettől leszünk többek, igaz emberek, érző szívű lények, akik megtalálták a helyüket, és lelkük nemes oldalát. A mennyei Atya Jézus Krisztusban bemutatta ennek mintáját és forrását.  Azt a szeretetet, ami túllát a sajáton, észre veszi és értékeli a másikat, a szükséget szenvedőt. Átölel, befogad, segít és melléáll, mert ezt diktálja a szíve minden kudarc és rossz tapasztalat ellenére. Ebből lesz a megosztás bősége és hiányában az önzés ínsége!

Mennyi Atyám, hálát adok, mert megmutattad és folyamatosan tanítod, mit jelent embernek lenni, adni és megosztani!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!