2022. március 16., szerda

Napi felülről:

„Ki választana el minket Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Amint meg van írva: „Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat.” De mindezekben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket.”

Római levél 8. rész 35-37. vers*

Áldott szerdát, a mégis szeretet erejét, a „nem adom fel” győzelmét, és Isten békességének jelenlétét kívánom minden testvérem számára!

Rendkívül megalázó, elkeserítő és igazságtalan, amikor leértékelik az életünket, munkánkat, és azt, akik valójában vagyunk. Amikor nem emberként, társként vagy barátként tekintenek ránk, hanem kihasználható és eldobható eszközöknek a céljaik elérése érdekében. Ez nem sokat változott az elmúlt évezredek alatt, napjaink pedig egyenesen mintapéldái ennek a valóságnak.  Az emberi kegyetlenség, büszkeség, önzés és gonoszság mérhetetlen károkat okoz nem csak a testben, de a lélekben is. Torzítja a személyiséget, megnyomorítja a lelkiismeretet, és a sötétség mélyére zülleszt. Kiáradt a gyűlölet mérgező és bódító gáza az elmékre, szívekre, hogy igazolni lehessen a menthetetlent, ürügyet lehessen találni a védhetetlenre. Nem erre lettünk megteremtve! Arra, hogy az őszinte szeretet biztonságában és védelmében élvezzük, éljük a napjainkat, arra, hogy segítsük és támogassuk egymást a feladatainkban, boldogok legyünk együtt és nem a másik kárára! Amikor mindez sérül, szertefoszlik, mert bántanak és gyilkolnak bennünket, akkor is megmarad még számunkra az a szeretet, amelyet még a halál sem vehet el tőlünk! Ezért érdemes élni, küzdeni és kitartani mindvégig!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy a szereteted győzelmétől semmi sem választhat el!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!