2022. május 26., csütörtök, Mennybemenetel ünnepe

Napi felülről:

„És miközben áldotta őket, eltávolodott tőlük, és felvitetett a mennybe.”

Lukács evangéliuma 24. rész 51. vers*

Áldott csütörtököt, a mennyei segítség bizonyosságát, és Jézus Krisztus ígéreteinek valóságát kívánom minden testvérem részére!

Jézus Krisztus negyven nappal feltámadása után tanítványai szeme láttára emeltetett fel, és vitetett a mennybe az Atyához. Miközben ez történt, a Megváltó áldással távozott el körükből, ez volt a legfontosabb búcsúajándék a Szentlélek kitöltetése előtt. Földi életútjaink igen eltérőek lehetnek, mind a kezdete, mind a vége egyedi és különleges, de az biztos, hogy mindannyiunk számára létfontosságú Isten áldásainak jelenléte és valósága. Jézus Krisztus a mennyei Atya szabadító áldásaként érkezett hozzánk. Benne lett teljessé az az ígéret, a föld minden népének szóló áldásról, amelyet évezredekkel azelőtt Ábrahám, a hit atyja kapott az Örökkévalótól. Nincs és nem is lehet annál nagyobb kincs, érték és ajándék, mint az, amikor a Mindenható jóakarata megnyugszik az életünkön, beteljesül mindaz a jó terv, amely velünk kapcsolatban megszületett a mennyben. Nekünk csupán annyi a feladatunk, hogy a megfelelő helyen legyünk, nem Isten elől menekülve, neki hátat fordítva, vele nem törődve, hanem őt keresve, benne bízva és reménykedve. Jézus nem befejezte az övéi megáldását, amikor felemeltetett, hanem a mennyből tovább folytatta, és folytatja ma is.

Mennyei Atyám, hálát adok mindazokért az áldásokért, amelyeket Jézus Krisztusban kaptam, és kapok ma is folyamatosan!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!