2022. május 25., szerda

Napi felülről:

„Az a hit, amelyre eljutottál önmagad szerint, álljon meg az Isten színe előtt! Boldog az, akinek nem kell megítélni önmagát abban, amit eldönt.”

Pál levele a rómaiakhoz 14. rész 22. vers*

Áldott szerdát, az Isten előtti biztos meggyőződés erejét, a helyes döntéseink örömét és szabadságát kívánom minden testvérem számára!

Nem csupán lelkiismereti kérdés az, hogy mit kell tennem, mi a jó, és merre van a helyes irány. Arra, hogy mindezekre, mit válaszoljunk sokfelől érkezik hozzánk vélekedés, megítélés és befolyásolás, de kell lennie egy belső, mély meggyőződésnek, hitnek a szívünkben, ami biztossá teszi a lépteinket. El kell jutnunk addig, hogy a gondolkodásunk, döntéseink és a tetteink összhangban legyenek a lényünkkel, mert egyébként állandó kétségek, bizonytalankodás és kárhoztatás kíséri majd az életünket. Ennél azonban még fontosabb, hogy ez a hitünk az Örökkévaló előtt is megállja a helyét, előtte is kedves legyen és értékes, mert ezzel kerülhetjük el, hogy a saját hitünkre hivatkozva Isten ellenes, gonosz és szégyellnivaló utakra tévedjünk. A megelégedett boldogságunk egyik alappillére lesz, amikor a döntéseink, elhatározásaink nem csupán emberi, hanem mennyei bátorítással is bírnak. Amikor azt próbáljuk ki és meg, abba kezdünk bele, ami kétely nélkül igaz, helyes lentről és fentről nézve is.

Mennyei Atyám, hálát adok jóakaratod bátorításáért, hogy tiszta, kételkedés nélküli hittel, benned való reménységben lássam minden dolgomat, és hozzam meg döntéseimet!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!