2022. július 12., kedd

Napi felülről:

„Ezért gondolkozásotok személyes területeit felkészítve, józanul élve, tökéletesen reménykedjetek a számotokra érkező jóindulatra tekintve Jézus Krisztus kinyilatkoztatásában!”

Péter első levele 1. rész 13. vers*

Áldott keddet, az értelem és gondolkodás fokozott, figyelmes megerősödését és a reménység bizonyosságát kívánom minden testvérem életére!

A hit teljes mértékben használja az értelmünket, gondolkodásunkat, de nem függ kizárólag tőlük. Isten szeretetének a teljes megéléséhez az egész lényünkre szükségünk van beleértve az elménket is, de pont az a jó hír, hogy már nem kell egyedül a saját eszünkre, gondolatainkra támaszkodnunk, mert közvetlen mennyei támogatást is kaphatunk. A legkiszolgáltatottabbak a gondolkozásunk személyes területei. Itt vagyunk a legvédtelenebbek a kísértésekkel, vágyakkal és érzésekkel szemben. Ezért ezeken a területeken semmiképpen sem szabad lazítanunk, vagy elengedni magunkat, hanem tudatosan és fokozott figyelemmel kell ügyelni arra, hogy mindig megmaradjon a józanságunk. Az elménk addig képes uralkodni a vágyainkon, amíg elég szoros övvel veszi őket körül. Ebben ad segítséget az a rendíthetetlen és tökéletes reménység, ami Jézus Krisztusban lehet a miénk. Ő megmutatta, felfedte és kinyilatkoztatta, hogy számíthatunk a jóindulatára, megmentő szeretetére és megtartó erejére. Segíthet, hogy ne bukjunk el, de ha mégis bűnbe estünk, nála van a helyreállás és megbocsátás.

Mennyei Atyám, hálát adok azért a jóságodért, ami miatt reménységben élhetek most és mindörökké!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!