2022. január 9., vasárnap

Napi felülről:

„Méltányosságotok legyen felismerhető minden ember számára! Az Úr közelben.” 

Filippi levél 4. rész 5. vers*

Áldott vasárnapot, szelíd, méltányos és megértő szívet kívánok minden testvérem számára!

Mit ér az az ajándék, amit elkészítünk valaki számára, de sohasem adjuk oda? Mennyit számít az a szeretet, amelyet nem fejezünk ki, és nem gyakorlunk a másik irányába? Kinek segít az a jó szándék, amit nem érezhetnek mások, mert olyan jól eltitkoljuk?  Általában sokkal több jót gondolunk megosztani, mint amit valójában meg is valósítunk, és sokkal kevesebb megértést érzékelünk másoktól, mint amennyit igazából éreznek felénk. Legyen tiszta, egyértelmű és következetes az a szándék, amellyel megéljük önmagunkat! Ez is egy öltözet, amelyről felismerhetőek vagyunk, és egyáltalában nem lényegtelen, hogy a lelkünk milyen indulatot vesz fel. A méltányos, megértő és szelíd szív értékes, nemes viselet. Amikor csak lehetséges, kerüljön elő a fiók mélyéről, mert ebben nem csak jól nézünk ki, de a környezetünk számára is élhetőbb teret biztosítunk. Az Úr ráadásul nem távolból követ bennünket, nem messziről szemléli az életünket, hanem hozzánk érkezett, annyira közel, amennyire csak megengedjük. Ez is az Ő napja, és vele együtt a mi nagy napunk is lehet, amikor a lelkünk a mennyhez illő öltözékben látható, és tetteink jó illata betölti a földet.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy türelmesen bátorítasz, tanítasz naponta, hogy mit jelent gyermekedként élni és járni itt e földön!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!