2022. január 7., péntek

Napi felülről:

„Abban magam is gyakorolom magamat, hogy lelkiismeretem Istennel és emberekkel szemben mindenkor olyan legyen, hogy botlására senkinek ne legyek.”

Apostolok Cselekedetei 24. rész 16. vers*

Áldott pénteket kívánok minden testvéremnek, kitartó, türelmes egymásra való figyelést, és őszinte, segítőszándékú kapcsolatokat!

Minél keményebbek vagyunk, annál könnyebben ütköznek belénk, és tudunk mi magunk is megbotlani. Ennek a másik véglete, amikor mindenkihez és mindenhez megpróbálunk alkalmazkodni, feladva elveinket, tartásunkat, pedig ez soha nem fog egy megbékélt, kiegyensúlyozott szívet elhozni számunkra. Van azonban ennél egészségesebb, és emberibb út is, ahol a szeretet, igazság és reménység együttmunkálkodik, bátran kiáll, és kész harcolni a jóért, odaszánni magát másokért. Amennyiben készek vagyunk arra törekedni, és abban gyakorolni magunkat, hogy lelkiismeretünk mindig tiszta legyen emberek és Isten előtt is, mert tudatosan figyelünk, hogy ne essenek el bennünk, ne okozzák senki botlását szavaink, tetteink, akkor szabadok lehetünk a leterhelő vélemények alól a szeretet őszinte cselekedeteire. A mennyei Atya azt akarja, azt készítette el számunkra, hogy képesek legyünk együtt látni vele, megértsük és megérezzük jóakaratának dobbanását és erejét, mert ezzel lesz teljes az életünk. Így lehetünk gerinces, igaz és törhetetlen emberek, akik békességre jutottak.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert megtisztítottad lelkiismeretemet, hogy veled, és másokkal együtt láthassam és követhessem az igazi célokat!

*Csia Lajos fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!