2022. január 28., péntek

Napi felülről:

„Jézus pedig elindult velük. Amikor már közel járt a házhoz, a százados eléje küldte barátait, és ezt üzente neki: Uram, ne fáradj, mert nem vagyok méltó arra, hogy hajlékomba jöjj. Ezért magamat sem tartottam méltónak arra, hogy elmenjek hozzád, hanem csak szólj, és meggyógyul a szolgám.”

Lukács evangéliuma 7. rész 6-7. vers*

Áldott pénteket, megújuló erőt, reménységgel teljes gondolatokat, és bátor hitet kívánok minden testvéremnek!

Az hogy mennyire tiszteljük, szeretjük a munkatársunkat, csapattársunkat az a nehézségek idején lesz igazán látható, és mérhető. A hátat fordítás, kibeszélés, félre nézés helyett az odafordulás, mellé állás és segítség nyújtás tesz valódi baráttá, és ad reménységet a bajba jutottnak. A római katonák alapvetően a birodalom érdekeit szolgálták, szigorú renddel és fegyelemmel. Ebben a közegben akart és tudott ez a százados mégis igaz, hittel és megbecsüléssel teljes emberré válni és maradni. Tisztában volt a helyzetével, hatalmával, de ezzel nem visszaélt, nem saját előmenetelét építette az alárendelt környezete kárára, hanem éppen ellenkezőleg. Lehetőségeit, befolyását és vagyonát felhasználta, hogy másoknak építsen, beosztottjait segítse, és felelősséggel hordozza őket. Most az is világossá vált, hogy ennek hátterében egy mély, alázatos és tiszta hit nyugodott, amely a méltatlanság érzéssel együtt, annyira értékesnek bizonyult, hogy választ és dicséretet kapott felülről. A menny soha nem felejtkezik meg az őszinte hitből, szeretetből fakadó lépéseinkről, és megáldja azokat minden időben!

Mennyei Atyám, hálát adok azért a jóságért, irgalomért, amellyel körülveszel nap, mint nap!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!