2022. február 6., vasárnap

Napi felülről:

„Szeretett testvérem, ne a rosszat kövesd, hanem a jót. Aki a jót cselekszi, az Istentől van, aki a rosszat cselekszi, az nem látta Istent.”

János harmadik levele 11. vers*

Áldott vasárnapot, a jóba való gyönyörködést, a rossz kerülését és az Isten mélységes békességét kívánom minden testvérem számára!

A hajlamunk és a kísértésünk is meg van arra, hogy a fáradságos, de becsületes út helyett a könnyebben elérhető, közben pedig az igazságosság határait átlépő lehetőségeket válasszuk, amiben nagy segítésünkre vannak azok, akik már kitaposták előttünk ezt a nyomvonalat. Miközben csalunk, mert így egyszerűbb előrébb jutni, hazugságot terjesztünk, mert ezzel leplezhetjük magunkat, megszegjük az ígéreteinket, mert ez szolgálja a pillanatnyi hasznunkat, mi magunk is rossz példái leszünk a döntés előtt állóknak. A jót tenni, helyesen cselekedni nem rövidtávú üzleti érdek, de, aki hosszú távra, örök életre épít, annak rendíthetetlen alapelv, mert ez következik az Istennel való kapcsolatunkból. A vak embertől nem kívánható, hogy lásson, mert pont ez a hiányossága, aki viszont ép szemekkel rendelkezik, attól elvárják, hogy használja azokat, és ne csukott szemmel közlekedjen. Ha elfogadtuk, az Atya megbocsátó szeretetét, és felnyílt a szemünk az igazságra, akkor nem élhetünk úgy, mintha sötétben tapogatóznánk, hanem járjunk a világosság cselekedeteiben! Megalkuvás nélkül tegyük a jót, és azokat kövessük, akik kitartanak a szeretetben és hűségben!

Mennyei Atyám, gyermekedként arra hívsz, hogy a jó úton járjak, ezért ezt szeretném követni a kísértések ellenére is!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!