2022. december 1., csütörtök

Napi felülről:

„Így tehát mindegyikünk önmagáról fog számot adni Istennek.”

Pál levele a rómaiakhoz 14. rész 12. vers*

Áldott csütörtököt, a saját életünk helyes megítélésének és értékelésének békességét kívánom minden testvérem számára!

Van arra képességünk, készségünk, sőt igazságérzetünk is, hogy megítéljünk gondolatokat, véleményeket és tetteket. Ráadásul erre még felhatalmazást is kaptunk a teremtettségünkből kifolyólag, de egyáltalában nem mindegy, hogy mindezt mire és milyen módon használjuk fel. Amikor a pillanatnak élünk, a most azonnal lesz a fő helyen és saját igazságunk elvárása kerül előtérbe, akkor ennek alapján ítélünk meg mindent és mindenkit. Aki nem ezt segíti elő, más tart fontosnak vagy eltér a mi sablonunktól, az idegesíteni fog, arról meglesz a véleményünk, amit vagy kimondunk vagy magunkban forgatjuk tovább. Amennyiben az életünknek vannak távolabbi céljai, már sokkal türelmesebbek tudunk lenni. Igazán, akkor kerül mégis a helyére az ítélkezés kérdése a szívünkben, amikor világos lesz ez az egyszerű, de megkerülhetetlen kijelentés: „Mindegyikünk önmagáról fog számot adni Istennek!” Első sorban tehát saját gondolkodásom, szavaim és cselekedeteim bírájának kell lennem, mert ez az én felelősségem. Amikor ez lesz a legfontosabb feladatom, akkor egyszerűen nem marad majd felesleges időm mások felett való ítélkezésre, hiszen lefoglal önmagam megjobbítása és ezzel mindenki nagyon jól fog járni!

Mennyei Atyám, hálát adok ajándékaidért, azért a bizalomért, amellyel éltetsz, a lehetőségekért, amit elkészítettél számomra és a számadás nagy ünnepéért!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!