2022. augusztus 21., vasárnap

Napi felülről:

„Mert Istenünk üdvösséget hozó kegyelme már eljött és látható lett minden ember számára. Ez a kegyelem arra nevel bennünket, hogy forduljunk el az istentelenségtől és a gonosz kívánságoktól, és hogy mértékletesen, bölcsen, igazságosan és istenfélelemmel éljünk ebben a jelenlegi világban.”

Pál levele Tituszhoz 2. rész 11-12. vers*

Áldott vasárnapot, Isten jóakaratának, kegyelmének és szeretetének ünnepét kívánom minden testvérem számára!

Az, hogy miként éljük meg a jelenlegi világ kihívásait, hogyan gondolkodunk, miben hiszünk és reménykedünk, az határozza meg, hogy hála és békesség vagy félelem és önzés tölti be a szívünket. Istenünk megmentő jóakarata már megjelent közöttünk Jézus Krisztusban. Eljött, látható lett az emberek előtt és bizonyította, hogy mennyire szeret bennünket. Nincs szükségünk újabb jelre, kijelentésre, hogy az életünket a mennyhez igazítsuk, mert most rajtunk van a sor. A nehézségek, problémák időszaka ránk talált és úgy látszik, hogy csak egyre beljebb kerülünk a bizonytalanság homályába. Vannak megszokott kapaszkodóink, de ezeknél több is kell, hogy bátor, bölcs és hittel teljes szívvel haladjunk tovább. Most még inkább létkérdés, hogy odafigyeljünk és engedelmeskedjünk a mennyei Atyának! Ő arra nevel bennünket, hogy elkerüljük a hitetlenség, istentelenség és önpusztító kívánságaink csapdáit, azzal, hogy józanul, megfontoltan, igazságosan és mértékletesen gondolkodunk, beszélünk és cselekszünk. Így nem csupán mi találunk békességet a lelkünknek, hanem másokat is képesek leszünk segíteni, bátorítani.

Mennyei Atyám veled, benned és vezetéseddel vágyom megélni az előttem álló kihívásokat, nehézségeket és örömöket!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!