2022. augusztus 18., csütörtök

Napi felülről:

„Tövisek és kelepcék vannak a görbe úton: aki vigyáz magára, messze elkerüli azokat.”

Példabeszédek könyve 22. rész 5. vers*

Áldott csütörtököt, egyenes, tiszta és világos utakat, gondolatokat és szívet kívánok minden testvérem számára!

Amikor el akarjuk kerülni a kellemetlen beszélgetéseket, leleplező helyzeteket, a kínos szembesülést, akkor könnyebbnek tűnik kerülő utakat választani. Amikor vannak sötét titkaink, tisztázatlan ügyeink, elrendezetlen kapcsolataink, akkor egyszerűbb a homályban maradni, rejtett módban közlekedni. Ennek az a látszata, mintha védelmet nyújtana számunkra, miközben egyre rosszabb helyzetbe vezetjük magunkat. Kikerülhetetlen csapdák és súlyos veszélyek várnak ránk, ha ezt választjuk. A hazugság, csúsztatás és félrevezetés elfogadható eszközökké válnak. A képmutatás, megtévesztés és színlelt érzelmek világába kerülünk, ahol az igazságot, becsületet és tisztaságot csak másoktól várjuk el. Az Isten útja azonban nem erre vezet bennünket. A szeretet, hűség és világosság egyenes ösvénye igaz, hogy fárasztó, mert egyre magasabbra visz bennünket, de ez az ösvény vezet hazafelé. Figyelmes, tudatos, bátor és Istennek engedelmes döntésekre, lépésekre van szükségünk ahhoz, hogy messze elkerüljük a tévutakat és a vele járó töviseket, kelepcéket!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogyha veled járok, benned bízom, akkor nincs szükségem görbe utakra, hazugságokra és csalásokra!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!