2022. augusztus 13., szombat

Napi felülről:

„Kerüld el az ostoba és értelmetlen vitatkozásokat, mert ezekből csak veszekedés lesz, te is jól tudod.” 

Pál második levele Timóteushoz 2. rész 23. vers*

Áldott szombatot, a szív igaz békességét és a kapcsolataink épülését, mélyülését kívánom minden testvérem részére!

 A küzdelemre, harcra való készég ott van a vérünkben. Ezt nagyon tanulnunk sem kell annyira ösztönös. Azt azonban, hogy ezt milyen módon, hol, kivel szemben gyakoroljuk ez az élet, a bölcsesség művészete, és a boldogságunk megalapozója. Nem egymás ellen kell harcolnunk, nem a másikat kell legyőznünk ahhoz, hogy többre jussunk, hanem éppen ellenkezőleg! Azt kell elsajátítanunk, miként építhetjük a kapcsolatainkat, a közösségünket. A lehetőségeinket pedig a romboló erők ellen használjuk fel!  A vitáknak van, lehet értelme és haszna is mindaddig, amíg érveket, gondolatokat ütköztet, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg. Ennek az az alapja, ha a felek készek és nyitottak a másik felé, nem ellenségnek vagy ellenfélnek tekintik a másikat. Addig, amíg ez nem így van, amíg az a cél, hogy az én igazam győzzön bármi áron, addig csak ostoba és értelmetlen szóharc lesz mindenféle beszélgetés. Tele lesz indulattal, haraggal és végül gyűlölettel, ami veszekedést, eltávolodást és mély sebeket fog ejteni. Itt már nem érvek és igazságok, hanem kövek, nyilak és golyók fognak repkedni. Már a legelején lehet látni és érzékelni, hogy érdemes vagy értelmetlen leállni és beleállni egy-egy ilyen párbeszédbe, vagy inkább ki és el kell kerülni a kialakuló helyzetet. Akinek kísértés és folyamatosan probléma ez a kérdés, az sokkal többet beszélgessen erről a mennyei Atyával. Először vele vitassa meg a gondolatait, mielőtt másokkal bocsátkozna szóharcba!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy az igazság nálad van és nem nálam! Hálát adok, hogy békességet hoztál a szívembe, hogy én is béketeremtő legyek és ne veszekedést szító!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!