2022. augusztus 11., csütörtök

Napi felülről:

„Eszembe jutott ugyanis a benned élő képmutatás nélküli hit, amely először nagyanyádban, Lóiszban és anyádban, Eunikében lakott, de meg vagyok győződve arról, hogy benned is megvan.”

Pál második levele Timóteushoz 1. rész 5. vers*

Áldott csütörtököt, képmutatás nélküli, tiszta és őszinte hitet, reménységet és Istenbe vetett bizalmat kívánok minden testvérem számára!

Az, hogy milyen hitet, világnézetet és életszemléletet örököltünk a családunkon keresztül vagy kaptunk a környezetünk által az első sorban még nem rajtunk múlott. Az, azonban, hogy mi mit adunk át a következő nemzedék számára, mit mutatunk be Istenhitünkből az már egyértelműen a mi felelősségünk. A kapcsolataink egyik mérgezője, betegsége és bizonyos helyzetekben gyilkosa is a hazug, képmutató és nem őszinte hozzáállásunk. Legtöbb esetben ezt nem gonoszságból vagy rosszakaratból követjük el, hanem kifejezetten azzal a gondolattal és céllal, hogy másokat és magunkat is megkíméljünk kellemetlen helyzetektől, az igazság fájdalmától és a valóság megszégyenítő erejétől. Ezzel ellentétben akkor próbálunk meg őszintén beszélni, elmondani az igazat, amikor tele vagyunk haraggal, nehezteléssel és keserűséggel, ez pedig kifejezetten azt támasztja alá, hogy előtte képmutató módon viselkedtünk. A valódi, őszinte hit és a képmutató élet egymással ellentétesek. Nincsenek fedésben, nincs közös metszéspontjuk. Amíg az igaz és tiszta hit a mennyel köt össze bennünket, addig a képmutató a földhöz láncol. A mi teljes és örök életünk azonban nem itt vár ránk, csak itt kezdődik! Légy az, akiben ott él a menny jó íze, illata és ereje hit által, hogy olyan örökséget hagyhass hátra, amiért még az unokáid is áldani fognak!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert képmutatás nélküli hitre, életre hívtál el! Köszönöm mindazt, amit ebből a megtapasztalhattam családomon keresztül és azt is, amit azóta tanulhattam tőled!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!