2022. április 7., csütörtök

Napi felülről:

„Elszárad a fű, elhervad a virág, de Istenünk igéje örökre megmarad.”

Ézsaiás könyve 40. rész 8. vers*

Áldott csütörtököt, az élet és a szépség örömét, a mulandóság megértését, és Isten szavának megtartó erejét kívánom minden testvérem számára!

Igaz, hogy elszárad a fű, ha eljön az ideje, de addig zöldjével, éltető létével betakarja a földet. A virágok csodálatos sokféleségben pompáznak, megannyi színnel megfestve a természetet, mielőtt elhervadnak és elhullatják szirmaikat. Mindegyik ideiglenes, de nem felesleges vagy értelmetlen. Ráadásul, ha betöltötték küldetésüket, akkor áldást hoznak és a jövő reménységét is megalapozzák. Új fű csak akkor lesz, ha volt régi is, gyümölcs pedig a megtermékenyített virágból fakad. Attól, hogy testi életünk mulandó és véges, attól még lehet szép, értelmes, tartalmas és áldásos. Ezen túl azonban az életünk sokkal több, mint a fizikai létünk lehetőségei, mert képesek vagyunk megérteni és befogadni Isten szavát, üzenetét és Lelkét. Ez az a mennyei mag, amely elpusztíthatatlan, örökre szóló és megmaradó erő, amely halandó testünket reménységben élteti, és annak idején majd dicsőséges módon újjáteremti. A mulandóság figyelmeztetés a gonoszság jelenlétére és valóságára, és biztatás arra, hogy bátran keressük, kérjük és használjuk is az örökkévaló Igét, a felülről kapott ígéreteket, hogy ne csupán pár évtizedre, hanem mindörökre miénk legyen az élet.

Mennyei Atyám, hálát adok neked, mind a földi, mind a mennyei életemért, mert mindkettőt tőled kaptam!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!