2022. április 10., vasárnap

Napi felülről:

„Ó, URam, segíts most, ó, URam, adj most jó előmenetelt!”

118. zsoltár 25. vers*

Áldott Virágvasárnapot, a menny békességének megérkezését és Isten dicsőségének jelenlétét kívánom minden testvérem részére!

Virágvasárnap emlékezik meg a mennyei király, Jézus Krisztus dicsőséges bevonulásáról Jeruzsálembe. Miközben a szamárcsikó hátán haladt a város felé, örvendezve, hangosan kiáltoztak mindazok, akik látták csodáit, Lázár feltámasztását. Felhangzik a hozsánna, vagyis szó szerint: „Segíts meg!” „Ments meg!”, amely a zsoltár szavainak beteljesedése. Ezzel kezdetét veszi az a különleges, nagy és csodálatos hét, amely a feltámadás reggelén nyeri el teljes értelmét. Kiderül, hogy a felülről kapott segítség sokkal több, mint, amire vágyhatunk itt a földi életünkben. Az előmenetel, siker és szerencse nem korlátozódik a vagyonra, tudásra vagy a testünk egészségére, mert Isten országa messze túlhaladja mindezt. Ami gát, akadály a menny áldásainak kiáradása előtt, vagyis az emberi gonoszság, önzés és tévelygés, az nyilvánvalóvá lett akkor, amikor a bűnös elítélte az igazat, a sötétség megpróbálta eltüntetni a világosságot. A királyok királya azonban továbbhaladt az ő útján egészen a menny dicsőgégéig, és semmi sem állíthatta meg győzelmét. Ő ad ma is segítséget, előmenetelt és áldást mindazoknak, akik vágynak rá, de nem emberi, hanem isteni mérték szerint!

Mennyei Atyám, köszönöm minden segítségedet, amit elküldtél hozzám és nekem Jézus Krisztusban!

*Újonnan revideált Károli-Biblia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!