2022. április 1., péntek

Napi felülről:

„Aki becsületes a legkisebb dologban az a nagyban is becsületes marad, de aki a legkisebb dologban igazságtalan, az a nagyban is igazságtalan marad.”

Lukács evangéliuma 16. rész 10. vers*

Áldott pénteket, becsületes, odaszánt és hűséges hozzáállást kívánok akár kicsiny, akár nagy dologban minden testvéremnek!

A jellem nem helyzettől függő, a legkisebb dolgokhoz való hozzáállásunkban is tetten érhető, látható és érzékelhető. Először önmagunkat kell ezzel szembesítenünk, hogy ne csapjanak be hamis álmaink a jövőnkkel kapcsolatban. Mindig a jelen kihívásai között kell becsületes, igazságos és hűséges elkötelezettséggel helyt állnunk, hogy a következő időszakban, lépcsőfokon vagy próbatétel idején is azok maradjunk. Amikor elnézőek, részlehajlóak, és a magunk hasznára igazságtalanok vagyunk egyszerű helyzetekben, miből gondoljuk, hogy fontos területeken mások leszünk. Amikor kicsiben belefér a hazugság, ferdítés és megvezetés, az nagyban is működni fog, ráadásul még gyakorlatot is szerzünk a magyarázkodásban. Attól nem leszünk nagylelkű, adakozó emberek, ha tízszer annyi pénzünk lesz, csak gazdagabbak és ezzel együtt önzőbbek is, ha a kevéssel is számító, szűkkeblű módon bántunk. A boldogságunk nem a jövőbeli javak, helyzetek, lehetőségek mértékétől, minőségétől függ, hanem attól, hogy megtanulunk hálásan, becsületes és hűségesen bánni a már meglévőkkel, mert ezt semmi és senki sem veheti el tőlünk.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy feladatokat bíztál rám, hogy megtanuljak minden helyzetben hűségesen, igazságosan és becsületesen élni és küzdeni!  

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!