2021. december 9., csütörtök

Napi felülről:

„Mivel megízleltétek, hogy jóságos az Úr.”

Péter első levele 2. rész 3. vers*

Áldott csütörtököt, a hit, remény és szeretet jövőbe látó, mennyei és bátorító jó ízét kívánom minden testvérem számára!

Mert úgy lettünk megalkotva, hogy képesek legyünk érzékelni, élvezni és keresni a jóízű táplálékokat. Már a tudat is örömmel tölthet el, amikor rágondolunk egy-egy kedves ételünkre, nem beszélve arról, amikor lehetőségünk nyílik rá, hogy el is fogyasszuk. Amellett, hogy tudunk ragaszkodni a megszokott ízekhez, képesek vagyunk újabbakat is felfedezni, megismerni és beépíteni az étrendünkbe. Nem minden esetben, de még az is előfordul, hogy az egészséges, megfelelő módon tápláló ételek is lehetnek finomak. A lelkünk sem csupán információra, ismeretre és tudásra éhes, hanem olyan emészthető, romlatlan és kellemes táplálékra, amely erőssé, teherbíróvá és ellenállóvá teszi. Mivel Isten képmására teremtettünk, nem csupán emberi, hanem mennyei ízekre is fogékonyak vagyunk, sőt ezeket megtapasztalva döbbenhetünk rá, hogy sok földi, de nemes, mély és igaz zamat, aroma az égiek lenyomata. Az Úr jóságának, jóindulatának, kedvességének ízére minden embernek szüksége van. Ez képes kárpótolni és fogyaszthatóvá alakítani minden keserű, savanyú és bánatos időszakot. Kimaradhat sok minden az életünkből, elmulaszthatunk rengeteg élményt, de ez nélkülözhetetlen!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Jézus Krisztusban megérkezett hozzám irgalmad jó íze! Arra vágyom, hogy minden napomat ez tegye teljessé!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!