2021. december 8., szerda

Napi felülről:

„Elérve lelketek tisztaságát az igazságnak való engedelmességben, képmutatás nélküli emberszeretetre, tiszta szívből, odaadással kezdjétek el szeretni egymást!”

Péter első levele 1. rész 22. vers*

Áldott szerdát, felszabadult örömöt, tiszta, elkötelezett szeretetet, és megújuló életerőt kívánok minden testvérem számára!

Azért tisztítjuk meg az öltözékünket, hogy újra használni lehessen. Emellett pontosan tudjuk, hogy melyik ruhadarabunkat, milyen eseményhez akarjuk felhúzni. Valószínűleg mást veszünk fel, egy kosszal járó munkához, mintha előadásra vagy ünnepségre indulnánk. A lelkünk ruhatára is sokféle, más tartozik a felhőtlen örömhöz, mint az együttérzéshez, vagy a gyászhoz. Azonban ahhoz, hogy tiszta szívből, kitartóan tudjunk szeretni, nem elég, ha a szeretetlenség, irigység, harag fölé gyorsan felpróbálunk egy mosolyköpenyt, vagy illendőség felöltőt, mert talán messziről megtéveszthetünk valakit, de közelről érzékelhetőek lesznek a tisztátalan indulataink. A megtisztult, gyermeki, reménységgel teljes lélek nagy kincs. Ennek lehetősége ott található Isten igazsága iránti engedelmességben, ami felszínre hozza és megerősíti az elkötelezettségünket a valódi szeretetre és barátságra. A szeretet gyökerei ugyanis nem érzésekből táplálkoznak, hanem a hűség, felelősségvállalás és rendezett kapcsolatok talajából.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nem haragra, hanem szeretetre hívtál el!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!