2021. december 4., szombat

Napi felülről:

„Vagyis vegyétek magatok mellé egymást, amint Krisztus is maga mellé vett bennünket, az Isten dicsőségére.”

Római levél 15. rész 7. vers*

Áldott szombatot, a szív mélységes békességét és a lélek rendíthetetlen reménységét kívánom minden testvérem életére!

Életünk folyamatos küzdelmek, és kihívások sorozata. Egyáltalán nem mindegy, hogy kinek, kiknek az oldalán kell ezekkel szembenéznünk. Minél több fronton harcolunk, annál kiszolgáltatottabbak leszünk, ellenben minél több barátot és harcostársat állítunk magunk mellé, annál nagyobb sikereket érhetünk el. Istennek az az elhatározása, az szolgálja dicsőségét, ha utat találunk egymás szívéhez, ha egymás mellett, egymásért képesek vagyunk küzdeni és síkraszállni. Jézus Krisztusban azt is megmutatta, hogy mindezt, hogyan kell a gyakorlatban megvalósítani. Megváltónk hatalmas erővel bírt, betegségek, gonosz lelkek, de még a halál is meghódolt előtte, mégis esendő, hibázó és félelmekkel küszködő embereket vett maga mellé, mert ezzel teljesedett ki győzelme. Nem csupán tanítványokat szerzett magának, hanem barátokat, testvéreket és bajtársakat, akik, ha kudarcokon keresztül is, de végül életüket áldozták érte, Isten országáért. Nem attól leszünk erősebbek, ha másokat legyőzünk, hanem amikor minél többeket megnyerünk magunknak barátként, testvérként és harcostársként.

Mennyei Atyám, hálát adok neked, mert Krisztusban megnyertél magadnak engem, magad mellé állítottál, hogy győzelmed az enyém is lehessen!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!