2021. december 3., péntek

Napi felülről:

„Hova menjek lelked elől? Orcád elől hova fussak? Ha a mennybe szállnék, ott vagy, ha a holtak hazájában feküdnék le, te ott is jelen vagy. Ha a hajnal szárnyaira kelnék, és a tenger túlsó végén laknék, kezed ott is elérne, jobbod megragadna engem.”

139. zsoltár 7-10. vers*

Áldott pénteket, a feladatok elvégzéséhez kitartó küzdelmet, az idő beosztásához bölcsességet kívánok minden testvéremnek!

Ne menekülj Isten elől! Ne próbáld meg kizárni az életedből! Ne ámítsd magad azzal, hogy elrejthetsz előle bármit! Vannak, akik tudatlanságból, büszke meggyőződésből vagy egyszerűen megtévesztésből gondolják azt, hogy az Örökkévaló távol tartható az életüktől, hogy a hit nem nekik való. Az életünk, erőnk nagy része elmehet azzal, hogy be akarjuk bizonyítani, hogy Isten nélkül is boldogulunk, ezért meg sem próbálunk megbékélni vele, inkább járjuk a saját utunkat. Hadakozhatunk egy életen át az Úrral, számon kérve minden sérelmünket és fájdalmunkat, de ezzel valójában a saját boldogságunk kiteljesedésének teszünk keresztbe. Az elől menekülünk, azt próbáljuk kizárni az életünkből, aki nem az ellenségünk vagy rosszakarónk, hanem a legfőbb segítőnk és támogatónk lehet. Miért kellene menekülni előle, ha sokkal jobb hozzá menni, ahol nem börtön, hanem valódi otthon, haza és család vár. A mennyei Atya már bebizonyította, hogy szeretete képes áttörni a falakat, legyőzni a halál és a gonoszság bilincseit, mert elkötelezte magát a megmentésünkre. Nem Isten az ellenségünk, nem ellene kell harcolnunk, hanem vele együtt a nekünk elkészített győzelemért!

Mennyei Atyám, hozzád menekülök, mert nálad van az én otthonom, boldogságom és jövőm minden kincse!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!