2021. december 31., péntek

Napi felülről:

Ekkor odament hozzá a kísértő, és ezt mondta: Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré! Ő így válaszolt: Meg van írva: „Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik.”

Máté evangéliuma 4. rész 3-4. vers*

Áldott pénteket, az óév utolsó napjára hálás szívet, felülről erőt kapó lelket, és bátorító reménységet kívánok minden testvérem életére!

A tovatűnő év ki volt kövezve testi, lelki kísértésekkel. Alig volt olyan nap, amelyben ne játszott volna szerepet a félelem, rettegés, bizonytalanság, tehetetlenség és a csüggedés lelkülete. A járvány újabb és újabb hullámai, szigorítások és enyhítések, rémisztő hírek és halálozási adatok a mindennapjaink részévé váltak. Ki lettünk billentve az évekig megszokott kerékvágásból, ez pedig óhatatlanul rengeteg feszültséget hozott el. Kikért minket az ördög, hogy megrostáljon bennünket, mint a búzát, és ez nem volt kellemes történet. A hitünk folyamatosan a próbák tüzében égett, és néha csupán egy használhatatlannak tűnő üszkös fadarab maradt belőle. Kenyér helyett köveket találtunk, békesség helyett kételkedést, és türelem helyett ingerültséget. Odafigyeltünk, és közel engedtünk magunkhoz hazug, csaló és megtévesztő híreszteléseket, gondolatokat, amelyek olcsó, másokat hibáztató megoldásokat javasoltak. Mindez nem vehette el tőlünk azt a tényt, hogy a mennyei Atya naponta üzent, bátorított, és ha kellett helyreigazította félelem szorította szívünk aggódását igéjével. Mindennapi kenyérre szükségünk van, de ahhoz, hogy hitben megmaradjunk és növekedjünk, ahhoz elengedhetetlen Isten szavának ereje és hatalma. Márpedig 2021-ben sok ilyen igét, ígéretet és figyelmeztetést kaptunk felülről, ami nekünk szólt, hozzánk érkezett, hogy táplálja és erősítse szívünket.

Mennyei Atyám hála legyen minden egyes szóért, igéért és üzenetért, amellyel megtartottad életemet az elmúlt évben, és kimentettél a kísértések különféle csapdájából a te nagy nevedért!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!