2021. december 26., vasárnap

Napi felülről:

„Végül, testvéreim, örüljetek, állítsátok helyre a jó rendet magatok között, fogadjátok el az intést, jussatok egyetértésre, éljetek békességben, akkor a szeretet és a békesség Istene veletek lesz.”

Második korinthusi levél 13. rész 11. vers*

Áldott vasárnapot, karácsony másnapjának örömét, a szív békességét, és a lélek megerősödését kívánom minden testvérem részére!

Nincs olyan tökéletes karácsonyi ebéd, annyira finom sütemény, és megfelelő innivaló, amely a szív békességét, a lélek emelkedettségét meg tudná teremteni, pedig ezek nélkül az ünneplés csupán díszcsomagolás, amely egy időre képes eltakarni a valóságot, de amikor a végére érünk, marad az üresség. Pedig az ünnepek azért születtek, hogy emlékeztessenek bennünket arra, hogy kik is vagyunk valójában, melyek a legfontosabb értékeink, hogy jobb, nemesebb emberré váljunk. Csak mi emberek ünneplünk a földi lények közül, mert érintést kaptunk ebből a mennyei csodából. Ezért fontos kihasználni az alkalmakat, hogy végül az örömünk egyre tisztább és őszintébb lehessen, a békességünk valódi és mély, a szeretetünk pedig önzetlen és maradandó, mert erre lettünk megteremtve. Ezt kaptuk eredetileg a Teremtőből, és ebbe szeretne visszavezetni bennünket a karácsonyi csoda, Jézus Krisztus. Ő a lényeg, maga az ajándék, az a kincs, amely nem múlik el az ünnepek elteltével, hanem velünk marad, ha nekünk is fontos, hogy a szeretet és békesség Istene velünk legyen!

Mennyei Atyám, köszönöm, az ünneplés, karácsony csodáját, lényegét és maradandó hatását az életemre!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!