2023. május 10., szerda

Napi felülről: „Adj hálát Istennek, ez legyen áldozatod, s ha ígértél valamit a Felségesnek, teljesítsd!”

50. zsoltár 14. vers*

Áldott szerdát, a hálának és az ígéreteink betartásának jelenlétét, erejét és örömét kívánom minden testvérem életére!

Az örömöm és boldogságom nem akkor teljesedik ki, amikor megkapok valamit, elérek egy kitűzött célt vagy sikereket érek el, hanem abban, ahogy mindezt kivel és hogyan osztom meg. A nagy győzelmekhez méltó ünneplés jár, hogy mindenki, akinek köze volt hozzá részesedhessen belőle. Ebbe beletartozik az Örökkévaló felé való köszönetünk is. Nem érdemes elhanyagolni, megspórolni a lelkünk háláját Isten irányába, hiszen, amikor kifejezzük felé lekötelezettségünket, azzal nem a magunkéból veszünk el, hanem részévé tesszük a menny örömét is az ünneplésünknek. Aki hálaadással fordul felfelé, ezzel mutatja meg, hogy eredményeit nem csupán önmagának köszönheti, az kedves a Mindenható előtt és békessége megnyugszik rajta. Az ígéreteink betartása az emberi méltóságunk egyik fontos lába. Amikor szószegők leszünk, azzal nem csupán becsapunk másokat, de elveszítünk valami lényegeset is önmagunkból. Mindez hatványozottan igaz, ha a Felséges előtt fogadunk meg valamit, akinek van joga és lehetősége, hogy ezt számon is kérje rajtunk. Legyen a hálaadás és az ígéretek betartása teljesen természetes része az életednek!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert neked köszönhetek minden jót az életemben! Segíts, hogy ígéreteim ne tovaszálljanak, hanem mélyen meggyökerezzenek!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!