Valljuk meg bűneinket és így készüljünk a böjtre

Amikor Te böjtölsz, kend meg a fejedet és mosd meg az arcodat, hogy böjtölésed ne az emberek lássák, hanem Atyád, aki rejtve van; és Atyád, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked.

Mt. 6: 17-18

Bűnbánati időszak, lélek és test böjtje, most van ideje a megtisztulásnak, megújulásnak, szakítsunk időt az elmélyülésre. Készüljünk a közelgő Feltámadásra. Jó, ha a böjtöt önként vállaljuk, lemondunk rossz szokásainkról, vagy egy időre távol tartjuk azokat magunktól, visszatalálunk Istenhez. Nagy szükségünk van a lélek megtisztulására is a testi mellett.


Első számú kísértésünk az evés, ivás. Nem csak kenyérrel él az ember. (Máté 4:4) Éhezünk-e a kegyelemre? A böjt által erőt és áldást kaphatunk Istentől. Isten bőven megfizet a jóért, a lemondásért. Itt a Sereptai özvegyre gondolok, amikor az „utolsó falatját” is a vendégének /Illésnek/ adja. Mi is ajánljuk fel azt, amire a Lélek indít, vállaljunk részt a böjtben az imádság erejével is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!