2023. február 28., kedd

Napi felülről:

„Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa.”

Mózes első könyve 50. rész 20. vers*

Áldott keddet, az ellenünk irányuló rossz, gonosz és megalázó emberi tervek és tettek Isten kezébe helyezését kívánom minden testvérem számára!

József számára nem az éveken át tartó rabszolgaság, börtön volt a legfájdalmasabb, hanem az, hogy mindez a testvérei miatt történhetett vele. Minden nyomorúsága és szenvedése közben csak az volt az állandó, hogy vele volt Istene az Úr, ő pedig ragaszkodott hozzá minden körülmény között. Ezt senki nem vehette el tőle, ő pedig nem adta oda semmiért. Ezért alakult úgy, hogy bármilyen rosszakarat, gonosz szándék vette is körül, az Örökkévaló valahogyan mindig jóra fordította azt. Ez nem jelentette azt, hogy ne kellett volna fájdalmas nehézségeket átélnie, de a végén mégis győztesen került ki a próbákból, ráadásul rajta keresztül sokan menekülhettek meg. Nem tudta, érezte előre, hogy mi fog történni vele, igazából csak Istenig látott el hit által, ez pedig teljesen elégségesnek bizonyult, ahhoz, hogy a végén jóra forduljon a történet. Ez számunkra is bátorítást jelenthet arra, hogy családtagtól, testvértől, baráttól kapott sebek akkor képesek heg és szövődmény nélkül begyógyulni, ha megbízunk a mennyei orvos kezelésében. Hiszen ez nem csak nekünk hoz áldást, hanem rajtunk keresztül másokra is kiárad.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy képes és kész is vagy arra, hogy az ellenem irányuló rossz és gonosz szándékot jóra fordítsd, hogy veled együtt ünnepelhessem a jó győzelmét!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!