2024. május 6., hétfő

Napi felülről:

„Ne légy fölöttébb igaz, és túlságosan ne bölcselkedjél. Miért keresnél magadnak veszedelmet?”

A prédikátor könyve 7. rész 16. vers*

Áldott hétfőt, önmagunkról való egészséges látást, gondolkodást és ebből fakadó cselekedeteket kívánok minden testvérem számára!

Van egy olyan egészséges és építő énkép, amelyre érdemes törekednünk és elsajátítanunk ahhoz, hogy ne kerüljön túlzásokba, amikor önmagunkról gondolkodunk. A helyes út mellett két árok is veszélyezteti az előrehaladásunkat. Az egyikben kevesebbnek látjuk az értékünket a valóságosnál, az önbizalomhiány kelepcéjébe kerülünk, ezért nem merünk önállóan gondolkodni és lépni. A másik a túlzott magabiztosság, amikor a saját igazunkat mindenek fölé helyezzük és határozott véleményünket mindenhol hangoztatjuk és bizonygatjuk. Mindkettő olyan tévút, amelyet nem is olyan könnyű felismerni és belátni. Az biztos, hogy a helyes Istenfélelem és szeretet kijózanító, gyógyító hatású ezekre a problémákra. Amikor felfedezzük, hogy milyen mély az égi szeretet és mennyire nagyra értékel bennünket, akkor ez bátorságot adhat a lelkünknek arra, hogy Isten gyermekeiként kezdjünk el gondolkodni. Másik oldalról pedig, világos lesz, hogy ez az elismerés a mennyei Atyával megélt kapcsolatunkból fakad. Nála biztonságban vagyunk, ezért nincs szükségünk bizonygatni igazunkat, hiszen szeretete ment meg bennünket, nem az okoskodásunk.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy első sorban rád van szükségem, ezért nem kell okoskodnom, saját igazamat bizonygatnom, mert szereteted ment meg engem is!

*Újonnan revideált Károli-Biblia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!